FAQ - FÖR DIG SOM VILL VETA MER

Här har vi samlat de vanligaste frågorna som vi får och lite annan information. Saknar du någon information så kan du alltid skicka ett mail till oss på hello@theskinagent.com.

INNEHÅLL

Vad innehåller produkterna?

Produkterna i The Skin Agents produktserie är vegansk och innehåller ingredienser från växtriket och majoriteten av dem är ekologiska eller certifierade. Inga konstgjorda ämnen som parabener, SLS, mineraloljor, paraffiner eller artificiella färg- eller doftämnen. Vi tror det bidrar till en mer välmående jord och framför allt hud.

Under respektive produkt finns en flik som heter “Ingredienser”. Där kan du läsa vad just den produkten innehåller.

The Skin Agent är medlem i NOC Sweden – en branschorganisation för företag som tillhandahåller naturliga och ekologiska hudvårds- och skönhetsprodukter.

Kan produkterna användas vid känslig hy?

Alla ingredienser i The Skin Agents produkter finns på skalan över låg allergen och de är testade på personer med känslig hud. Allergier och känslig hud är dock individuellt och vet du med dig att du brukar vara känslig för någon ingrediens eller kosmetiska produkter så bör du först testa på ett litet område, exempelvis i armvecket, under 24 timmar.

Kan produkterna användas i ett rakat intimområde?

Absolut! Många får skav intimt vid till exempel rakning eller vaxning och The Skin Agent är ett utmärkt skydd mot den irritation som kan uppkomma. Produkterna är också ett bra skydd vid cykling för att skydda mot skav från sadeln.

FUNKTION

Hur appliceras The Skin Agent?

För bästa resultat så appliceras The Skin Agent som ett deo-stick. Du drar ett lager över huden du vill skydda – det ska bli lite kladdigt – och smetar ut det med handen. På så sätt hjälper du produkten ner i huden och den torkar in snabbare.

Se till att produkten har smält in i huden innan du drar på dig kläder. Det är torrt inom ett par minuter så väntan är inte lång, och det är helt klart värt tiden!

Fungerar ett tjockare lager bättre?

Nej, tvärt om. Tänk på att produkten ska absorberas helt. Det är bättre att ta ett tunt lager, låta det absorberas ordentligt och sedan “fylla på” vid behov. Det ska inte vara kladdigt.

Eftersom allas hud är olika så det är svårt att ge exakta anvisningar om mängd. Men om man t ex har torr hy så kan man behöva lägga på ett extra lager. Det bästa är att prova sig till sin egen optimala volym. 

Vilka är fördelarna med The Skin Agent?

The Skin Agents produkter är den första svenskutvecklade produktserien som skyddar mot friktion som orsakar skav, skavsår och friktionsskador på huden. Appliceras enkelt som ett ”deo-stick” på huden som du vill skydda mot skav. The Skin Agent är helt doft- och färgfritt och lämnar huden len och mjuk.

Hur länge räcker ett stift?

En svår fråga att svara på, eftersom det beror på hur stor yta du brukar använda stiftet på och hur ofta. Ska man dra ett lager på hälen eller “valla” hela insidan låren. 

En riktlinje brukar vi säga att ett stort stift (75 ml) räcker ca 3 månader vid frekvent användning t ex mellan låren.

Hur tvättar jag av The Skin Agent?

Produkterna tvättas enkelt av med tvål och vatten, men vi rekommenderar faktiskt att du låter de sitta kvar. Det enda som kommer hända är att du får en mjukare och lenare hy.

Är produkterna vattenfast?

The Skin Agents produkter är inte vattenfasta men de är fukttåliga, dvs. håller även vid fukt och svett. Skador från skavande hud uppstår ofta när det är just fuktigt och varmt – som vid fysisk aktivitet eller i varma klimat. Att The Skin Agent är fukttålig har därför alltid varit viktigt. De ska sitta kvar även under hård träning. Däremot minskar skyddet när du badar eller hoppar in i duschen.

Hur länge håller effekten?

Hur länge effekten håller beror på flera faktorer – hur mycket du svettas, hur hård friktionen är och hur torr din hud är. Ett tips är att alltid ha ett litet stick med dig när du ska på längre äventyr så att du lätt kan fylla på vid behov.

ORSAKER TILL SKAVSÅR

Varför får man egentligen skavsår?

Friktion eller gnidningsmotstånd har att göra med hur ytan på ett material är beskaffad. En slät och jämn yta ger mindre friktion än en skrovlig och knottrig yta. När utsprång på den ena kroppsdelen tar i fördjupningar på den andra, så behövs det extra kraft för att få loss dem igen. På så sätt uppstår ett skav som, när det pågår under en längre period, skadar huden och lämnar röda märken som svider och har en brännande känsla.

Var brukar skavsår uppstå?

Var skav och skavsår uppstår är individuellt, vissa får inga skav alls (säger de i alla fall). Vanligt är skavsår mellan låren när man går med bara ben. Det är också vanligt med skav från kläder och skor. Det är tvättlappar i kläderna, byxlinning, blöta badkläder eller sömmar. Många kvinnor upplever skav av behån. Pojkar får ofta skav av innerbyxan i badshorts.

Områdena med skav är många och de flesta av oss har upplevt skav. Problemet är snarare att vi vant oss och accepterat otyget eftersom det tidigare inte funnits någon bra lösning.

Om jag redan har fått skavsår?

The Skin Agent är inget läkemedel och ska användas främst i förebyggande syfte. Har du fått ett mindre skavsår så kan du gärna använda produkterna för att minska trycket på den skadade huden runt såret, men inte direkt på ett öppet sår. The Skin Agent innehåller Allantoin som sedan länge är känt för sin läkande effekt. Allantoin är ett ämne som man hittar naturligt i Vallörtens rot. Det har antiinflammatoriska egenskaper som dämpar och lugnar röd och irriterad hud.

Vi rekommenderar inte att du använder våra produkter på ett öppet sår.

MILJÖ OCH ANSVAR

Tänker ni på miljön?

Vi tycker det är viktigt att The Skin Agent är snällt både mot hud och natur. Därför har vi valt att så långt det är möjligt använda oss av ekologiska ingredienser.

Vi har även valt att tillverka The Skin Agent i Finland och Sverige för att minska transporterna och koldioxidutsläpp. Vi ställer också stora krav på våra fabrikers miljöengagemang och har flera miljöcertifieringar. Vidare har vi valt att använda burkar/hylsor som är tillverkade i Europa, i stället för att importera från Kina som är vanligt inom kosmetik.

The Skin Agent är anslutna till fti (Förpacknings- och Tidningsinsamlingen). Ett företag i återvinningsbranschen som har i uppdrag att samla in förpackningar och tidningar och se till att de återvinns i så hög grad som möjligt.

Hur återvinner jag burkarna?

Hylsorna är tillverkade av plast och källsorteras lämpligen som plats.

The Skin Agent är anslutna till fti (Förpacknings- och Tidningsinsamlingen). Ett företag i återvinningsbranschen som har i uppdrag att samla in förpackningar och tidningar och se till att de återvinns i så hög grad som möjligt. Vi betalar årligen för plaståtervinning av alla stift vi har sålt samma det året. 

Är produkterna godkända i EU?

Ja, produkterna är godkända av Läkemedelsverket och finns registrerade i EU-databasen “Cosmetic Products Notification Portal – CPNP” allt i enlighet med förordning (EG) nr 1223/2009 (artikel 13).

Produkterna har även genomgått tester i av Läkemedelsverket godkänt laboratorium.

Varför innehåller produkterna palmitat?

Palmitatet har en viktig funktion i produkterna och eftersom vi vill att The Skin Agents produkter ska vara vegansk så finns i dagsläget inget bättre alternativ för hud och miljö. Vi tror inte på bojkott av palmolja – det hjälper vare sig regnskog eller orangutanger eller alla de människor i Indonesien som drabbats av bränderna. Bojkott kan till och med ha motsatt effekt. Det är i stället viktigt att vi tar ansvar för att använda palmolja som produceras av företag som uppfyller höga krav på jordbruket.

The Skin Agents produkter innehåller bara palmitat som är certifierat av ”Roundtable on Sustainable Palm Oil – RSPO“. Det är en intresseorganisation med intressenter från hela kedjan – plantage till butik – med en standard för hållbar produktion. WWF är en av intressenterna i RSPO.

Är produkterna testade på djur?

Nej, I EU är det förbjudet att både testa och sälja produkter som är testade på djur. 

OM THE SKIN AGENT

Varför startade ni företaget?

Vi var trött på alla dåliga husmorstips och nylonstrumpbyxor eller förslag på alla osexiga cykelbyxor. Vi var less på att inte kunna röra oss bekvämt och fritt utan lårskav. För det var just lårskav som var det problem vi började med att vilja lösa.

Har ni själv testat produkterna?

Oh ja! Vi har tagit fram de produkter som vi själv saknade på marknaden och vi har tillsammans med fokusgrupper testat dem under hela utvecklingsprocessen – allt för att få det resultatet vi önskar.

Vi använder årets alla dagar SPORT och BH-STICKET för att skydda oss mot skav från kläderna och behån. När det är härliga varma dagar så använder vi alltid MOVE för att inte få lårskav. Vi är trogna kunder och är helt beroende av den bekväma känsla de ger.

Var tillverkas era produkter?

The Skin Agent tillverkas i Sverige och Finland. Vi har noga valt ut samarbetsparters som är kunniga inom produktion av naturlig hudvård.

Hur kommer jag i kontakt med er?

Du når oss på telefonnummer 08- 517 01 900 och via mail.

Vilken adress är det till The Skin Agent?

Vasavägen 4, 133 38 Saltsjöbaden

Faktureringsadress: The Skin Agent Sweden AB, Fack 4697, Box 226, 751 04 Uppsala | fakturaskanning@pwc.se (en faktura per pdf)

TeTi Sport AB har fått vårt förtroende att sköta vår försäljning, distribution och kundtjänst. Deras adress är: Göteborgsvägen 88,  433 63 Sävedalen.

Hur behandlar ni mina personuppgifter?

Din integritet är av yttersta vikt för oss. I vår policy för hantering av personuppgifter kan du läsa om vad vi samlar in och hur vi använder, över och lagrar dina personuppgifter. >> Läs mer

THE SKIN AGENT ADD COMFORT TO YOUR ACTIVITY